Sales Binnendienst

Geïnteresseerd in een functie in de sales binnendienst? Op deze pagina is alles te vinden over deze functiegroep. Welke functies vallen er onder sales binnendienst? Wat kan je verdienen? Wat moet je kunnen? Welke vacatures staan er open? Kortom, alles wat je moet weten. Na het bekijken en lezen van deze pagina nog steeds vragen? Neem dan contact op via het contactformulier, via info@klimaatwerkt.nl of via (085) 047 80 80
Een man in een sales binnendienst functie

WERKEN in de sales binnendienst?

In de techniek en met name de Koel- en Klimaattechnische sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de verschillende kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière met Klimaatwerkt. Wij hebben vele toonaangevende klanten binnen de branche die onder andere de volgende functies zoeken. Bekijk via onderstaande links meer over de specifieke functies:

Wat is sales binnendienst?

Sales binnendienst omvat de verkoopactiviteiten die vanuit het kantoor worden uitgevoerd, ter ondersteuning van zowel de buitendienst als de klanten. Medewerkers in deze rol richten zich op het beheren van klantrelaties, het verwerken van orders, en het bieden van advies over producten en diensten via telefoon of e-mail. Ze spelen een cruciale rol in het faciliteren van de verkoopcyclus, het onderhouden van de klantgegevens en het zorgen voor een soepele samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen het bedrijf.

Consultant legt het plan uit.

sales binnendienst Vacatures in de techniek

In de koel- en klimaattechniek speelt de sales binnendienst een cruciale rol in het verbinden van klanten met geavanceerde oplossingen voor temperatuurregeling en duurzaamheid. Deze functies vereisen een grondige kennis van de nieuwste koeltechnologieën en klimaatsystemen. Deze kennis kan je vaak via de organisatie waar je werkt vergroten, bijvoorbeeld door het volgen van specifieke technische trainingen. 

WERKZAAMHEDEN sales binnendienst

In een Sales Binnendienst functie ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan werkzaamheden die bijdragen aan de klanttevredenheid en het verkoopproces. In deze functie zijn de grootste verantwoordelijkheden het ondersteunen van de verkoopafdelingen en het beheren van de relatie met klanten. Je werkzaamheden omvatten onder andere::

 • Opstellen en opvolgen van offertes en verkooporders.
 • Onderhouden van contact met klanten via telefoon, e-mail en soms persoonlijke gesprekken, om hen te informeren en adviseren over producten en diensten.
 • Verwerken van klantorders, inclusief het invoeren van deze orders in het systeem, het bewaken van de orderstatus en het zorgen voor een tijdige levering.
 • Bijhouden en updaten van klantgegevens in het CRM-systeem.
 • Bieden van after-sales support, waaronder het afhandelen van vragen, problemen en klachten van klanten na de aankoop.
 • Ondersteunen van de buitendienstmedewerkers door het voorbereiden van benodigde documentatie, zoals productinformatie, presentaties en verkooprapporten.
 • Analyseren van verkoopgegevens en -trends om kansen voor up-selling of cross-selling te identificeren en om bij te dragen aan de ontwikkeling van verkoopstrategieën.
 • Samenwerken met andere afdelingen, zoals marketing, productontwikkeling en logistiek, om ervoor te zorgen dat de klanttevredenheid hoog blijft en dat de verkoopdoelstellingen worden behaald.

COMPETENTIES sales binnendienst

Iemand die werkzaam is in de sales binnendienst moet in veel gevallen over de volgende competenties beschikken:

 • Commercieel inzicht en resultaatgerichtheid;
 • Communicatief sterk en een klantgerichte instelling;
 • Probleemoplossend en analytisch vermogen;
 • Organisatorische en planningsvaardigheden;
 • Kennis van de branche en de producten/diensten van het bedrijf, deze kennis breid je later uiteraard uit;
 • Relatiebeheer en netwerken;
 • Luistervaardigheden en overtuigingskracht;
 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

sales binnendienst Salaris

Het salaris van een iemand in een sales binnendienst functie is natuurlijk afhankelijk van welke functie je bekleed binnen deze groep en van het aantal jaar ervaring dat je hebt. Binnen de sales binnendienst ligt het start salaris gemiddeld rond de € 2.400,- bruto per maand. Heb je meerdere jaren werkervaring, dan kan het salaris oplopen tot € 4.000,- bruto per maand. 

Doorgroeimogelijkheden in de Sales Binnendienst

Veel startende commerciële talenten beginnen hun sales carrière op een sales binnendienst functie. Waarbij de ene persoon zich helemaal thuis voelt op de binnendienst en hier een volgende stap wilt maken, wil de ander juist graag doorgroeien naar een sales buitendienst functie. Hieronder verschillende functies waar je naar kan doorgroeien: 

 • Accountmanager:
 • Technisch Adviseur
 • Manager/ teamleider sales binnendienst
 • Product specialist


De specifieke doorgroeimogelijkheden kunnen afhangen van je prestaties, ambitie, het volgen van aanvullende opleidingen of trainingen, en natuurlijk de behoeften en structuur van het bedrijf waarvoor je werkt.

Blogs sales bInnendienst

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields