Technisch Adviseur

Technisch Adviseur is één van de functies die valt binnen de functiegroep sales buitendienst en/of sales binnendienst. Op deze pagina kan je alles vinden met betrekking tot deze functie Technisch Adviseur. Toch nog vragen? Neem contact op via het contactformulier, email of bel (085) 047 80 80.
Klimaatwerkt Luc Delfgauw en andere Consultants

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de verschillende kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière met Klimaatwerkt. Wij hebben opdrachtgevers in de volgende takken:

Wat is een Technisch Adviseur?

Als Technisch Adviseur ben je de technische go-to binnen de organisatie, zowel voor je collega’s als voor klanten. Met een goede kennis van de producten van de organisatie ben jij de brug tussen de technische termen en begrijpelijke informatie. Intern sta je klaar om verschillende teams te ondersteunen, terwijl je extern het eerste aanspreekpunt bent voor klanten met technische vragen en/of problemen. Je rol gaat verder dan alleen het beantwoorden van vragen; je zoekt actief naar oplossingen die perfect aansluiten bij wat klanten nodig hebben. Door complexe technische details op een begrijpelijke manier over te brengen, draag je bij aan het opbouwen van vertrouwen en het versterken van de technische reputatie van de organisatie, door dit te doen bouw je niet alleen aan een technische reputatie, maar ook aan de algehele reputatie.

Doorgroeimogelijkheden Technisch Adviseur

Als Technisch Adviseur kan je in je eigen functie doorgroeien naar senior, vaak help je dan grotere klanten en draag je meer verantwoordelijkheden. Ook is het mogelijk om door te groeien naar leidinggevende van een afdeling, maar dit ligt uiteraard aan de grote van het bedrijf. Ook kan je doorgroeien naar accountmanager als je liever een commerciëlere rol vervult. Daarnaast zijn doorgroeimogelijkheden bedrijfsgebonden en ligt het natuurlijk aan je eigen ambities.

wat doet een technisch adviseur?

Een Technisch Adviseur speelt een belangrijke rol in het adviseren van zowel klanten als collega’s over de producten en/of diensten van de organisatie. De Technisch Adviseur is betrokken bij het oplossen van technische problemen en ondersteunt bij nieuwe projecten. Zowel intern als extern dient hij als aanspreekpunt, waarbij het verzamelen van technische informatie, het opbouwen van vak- en productkennis, het identificeren van klantbehoeften, en het verstrekken van adviezen en oplossingen de belangrijkste taken zijn. Het onderhouden van goede klantrelaties is onmisbaar, met een focus op zowel korte- als lange termijn interacties. Kortom, de Technisch Adviseur is een belangrijke werknemer die expertise biedt en bijdraagt aan het succes van zowel klanten als de organisatie zelf.

alle Vacatures

technisch adviseur salaris

Salarissen variëren altijd en een precieze indicatie is dus moeilijk. Ervaring, leeftijd, organisatie en andere variabelen hebben allen invloed op het salaris. Het gemiddelde salaris van een Technisch Adviseur in Nederland ligt rond de €3605 euro bruto per maand.  In vele gevallen ligt het startsalaris rond, of net iets boven de €2000 euro bruto per maand. Dit is in het geval van weinig tot geen ervaring, maar wanneer er al ervaring is liggen de salarissen vanzelfsprekend ook een stuk hoger. Ook is de functie gedeeltelijk sales gericht en om deze reden kan een Technisch Adviseur in sommige gevallen bonussen verdienen. Hierdoor kan het salaris behoorlijk toenemen bij het behalen van een doelstelling.

Solliciteren als Technisch Adviseur

Klimaatwerkt heeft goede relaties met toonaangevende bedrijven binnen de koel- en klimaat technische branche. Hierdoor heeft Klimaatwerkt de tofste vacatures als Technisch Adviseur, bekijk ze nu hier.

Zorg voor een goed cv voordat je solliciteert, de volgende tips zijn daarvoor erg belangrijk:  

  • Benoem zowel technische als commerciële skills
  • Licht ervaringen toe
  • Maak een professioneel en overzichtelijk document
  • Benoem soft skills
  • Vaardigheden en competenties zijn belangrijk (zeker bij een specifieke vacature)

Geïnteresseerd in de sales buitendienst, maar niet in de functie Technisch Adviseur? Bekijk dan deze pagina, wellicht dat je hier jouw nieuwe ideale functie vindt.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields