Sales Engineer

Als Sales Engineer aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, wat je gaat doen, wat je moet kunnen, carrière mogelijkheden en vacatures.
Service Engineering

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière als sales engineer met Klimaatwerkt. Wij hebben opdrachtgevers in de volgende takken:

Wat is Sales engineering?

Sales engineering is het combineren van technische kennis met sales vaardigheden om complexe producten aan klanten te verkopen. Sales engineers fungeren als bruggen tussen technische en commerciële teams, vertalen technische oplossingen naar klant voordelen en werken nauw samen met klanten om op maat gemaakte oplossingen voor te stellen. Ze zijn betrokken bij het opstellen van offertes, demonstreren van producten en bieden technische ondersteuning. Communicatievaardigheden zijn essentieel, omdat sales engineers technische concepten voor niet-technische belanghebbenden moeten vertalen. Zo blijven ze op de hoogte van nieuwe technologische ontwikkelingen en streven naar langdurige relaties met klanten door innovatieve oplossingen te bieden.

Wat doet een Sales Engineer?

Binnen sales engineering vallen meerdere taken, waarvan onderstaande veel voorkomen:

  1. Klantinteractie: Als sales engineer werk je nauw samen met klanten om hun behoeften en eisen te begrijpen. Zo voer je gesprekken om inzicht te krijgen in de technische vereisten en zakelijke doelstellingen van de klant.
  2. Technische Oplossingen Presenteren: Zo vertaal je technische specificaties naar begrijpelijke voordelen voor de klant. Hierbij presenteer je oplossingen die aansluiten bij de behoeften van de klant.
  3. Offertes en Prijsstelling: Sales engineers zijn vaak betrokken bij het opstellen van offertes en het bepalen van de prijsstelling van technische producten of diensten. Zo moet je als sales engineer de kosten, technische specificaties en de waarde voor de klant in overweging nemen.
  4. Productdemonstraties: In deze functie voer je productdemonstraties uit om de functionaliteit en voordelen van technische oplossingen te tonen aan potentiële klanten.
  5. Technische Ondersteuning: Sales engineers bieden technische ondersteuning aan klanten tijdens het verkoopproces. Zo beantwoordt je vragen, los je technische problemen op en bied je uitleg over complexe technische aspecten.
  6. Marktonderzoek: Als sales engineer zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van nieuwe technologische ontwikkelingen en markttrends. Dit stelt jou in staat om klanten te voorzien van de nieuwste en meest relevante oplossingen.
  7. Samenwerking met Interne Teams:  Je werkt nauw samen met interne teams, zoals productontwikkeling, marketing en verkoop, om ervoor te zorgen dat technische oplossingen aan de verwachtingen van klanten voldoen.
  8. Relatiebeheer: Als Sales Engineer streef je naar het opbouwen van langdurige relaties met klanten door het begrijpen van hun behoeften en het aanbieden van oplossingen die waarde toevoegen aan hun bedrijfsactiviteiten.

Alle Vacatures

Sales Engineer salaris

Wat verdiend een sales engineer? Het salaris van een sales engineer kunnen variëren van 30.000 tot wel 65.000 bruto per jaar. Een ervaren sales engineer kan een stuk meer verdienen als iemand die pas net in het vak zit. Bekijk dus altijd goed de vacature of vraag naar het mogelijke salaris, omdat dit kan variëren.

Doorgroeimogelijkheden

Als sales engineer zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden, een logische stap is senior sales engineer. Ook zou een vervolgstap salesmanager kunnen zijn, dit is een commerciëlere functie als sales engineer. In de functie sales engineer is daarentegen het technische aspect van groot belang.

Vacatures Sales Engineering

Klimaatwerkt werkt samen met de mooiste bedrijven binnen de koel- en klimaattechniek en hebben hierdoor dus vaak beschikking over de tofste vacatures binnen de branche. Ben jij geïnteresseerd in deze functies, klik dan hier voor de mooiste vacatures! Voor vragen kan je ons bereiken op (T) (085) 047 80 80 of via (E) info@klimaatwerkt.nl.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields