Commercieel Medewerker Binnendienst

Als Commercieel Medewerker Binnendienst aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Jij bent een essentiële schakel tussen het bedrijf en de klanten. Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, de functie, carrière mogelijkheden en vacatures.
service coördinator

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière met Klimaatwerkt. Wij hebben klanten in de volgende takken:

 • Airconditioning
 • Installatietechniek
 • Koudetechniek
 • Luchtbehandeling
 • Warmtepompen

Wat is een commercieel medewerker binnendienst?

Een Commercieel Medewerker Binnendienst is een professional die verantwoordelijk is voor het ondersteunen van de verkoopactiviteiten van een bedrijf vanuit een interne positie. Je werkt samen met de buitendienstmedewerkers, zoals accountmanagers, om de verkoopprocessen soepel te laten verlopen en de klanttevredenheid te waarborgen.

Met zorg begeleid je de orders van jouw klanten, verleen je telefonische ondersteuning en bied je deskundig advies. Het maken van heldere offertes en het uitvoeren van projectbegeleiding behoren ook tot jouw takenpakket.

Samenvattend is een Commercieel Medewerker Binnendienst een essentiële schakel in het verkoopproces, waarbij je klanten ondersteund, verkoopkansen benut en bijdraagt aan het behalen van de verkoopdoelen van een bedrijf. Je combineert sterke communicatieve vaardigheden met commercieel inzicht en klantgerichtheid om de groei en het succes van het bedrijf te bevorderen.

COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST Vacatures

WERKZAAMHEDEN ALS COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST

Als Commercieel Medewerker Binnendienst heb je een divers takenpakket. Jouw belangrijkste taken zijn als volgt:

 • Klantcommunicatie: Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten. Je beantwoordt vragen, verstrekt productinformatie en biedt ondersteuning bij het plaatsen van bestellingen.

 • Offertes en orders verwerken: Het opstellen, verwerken en opvolgen van offertes en orders behoort tot de verantwoordelijkheden van een commercieel medewerker binnendienst. Je zorgt ervoor dat de juiste producten worden geselecteerd, prijzen correct zijn en leveringen op tijd worden gepland.

 • Verkoopondersteuning: Dit omvat het assisteren van het verkoopteam bij hun dagelijkse taken. Het kan gaan om het opstellen van verkooprapporten, het bijhouden van klantgegevens en het assisteren bij de voorbereiding van verkooppresentaties.

 • Relatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten is essentieel. Je zorgt ervoor dat klanten tevreden zijn, behandelt eventuele klachten en volgt op met aftersales-ondersteuning.

 • Samenwerking met andere afdelingen: Een commercieel medewerker binnendienst werkt nauw samen met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals marketing, logistiek en financiën. Deze samenwerking is belangrijk om een soepele orderverwerking en klanttevredenheid te waarborgen. 

COMPETENTIES COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST

Een Commercieel Medewerker Binnendienst beschikt over het algemeen over de volgende competenties:

 • Communicatief sterk;
 • Verkoopvaardigheden;
 • Product- en marktkennis;
 • Zelfmotivatie & resultaatgericht
 • Relatiebeheer;
 • Organisatie en time-management.

SALARIS COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST

Het salaris van een Commercieel Medewerker Binnendienst kan sterk varieren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de branche, de regio, de ervaring en het specifieke bedrijf. In Nederland ligt het gemiddelde salaris rond de € 2.675 bruto per maand. Dit is een schatting en kan zowel lager als hoger zijn, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. 

Doorgroeimogelijkheden als Commercieel Medewerker Binnendienst

De rol van een Commercieel Medewerker biedt diverse mogelijkheden voor loopbaangroei. Vaak leiden deze mogelijkheden naar functies met een focus op sales, zoals Accountmanager of Vertegenwoordiger. Om deze groei te bereiken, is naast toewijding en inzet vaak ook het voltooien van verschillende salesgerichte trainingen en cursussen vereist.

Als Commercieel Medewerker kun je de basis leggen voor een succesvolle carrière in sales. Door hard te werken en jezelf te blijven ontwikkelen, vergroot je je kansen om door te groeien naar een rol waarin je verantwoordelijk bent voor het beheren van meer en grotere klanten, het sluiten van deals en het vertegenwoordigen van het bedrijf op een professionele manier.

Het afronden van salestrainingen en -cursussen is vaak een cruciale stap in het vergaren van de nodige kennis en vaardigheden om succesvol te zijn in salesgerichte functies. Deze trainingen kunnen zich richten op onderwerpen zoals onderhandelingstechnieken, klantrelatiebeheer, presentatievaardigheden en verkoopstrategieën. Door het volgen van dergelijke trainingen vergroot je je kennis en vergaar je waardevolle tools die je kunnen helpen bij het behalen van je carrièredoelen.

Onthoud dat groeien naar salesgerichte functies niet alleen afhankelijk is van trainingen en cursussen, maar ook van praktijkervaring en het tonen van resultaten in je huidige functie. Door consistent goede prestaties te leveren, relaties op te bouwen met klanten en waarde toe te voegen aan het bedrijf, vergroot je je kansen op doorgroeimogelijkheden in de spannende wereld van sales.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields