Service Engineer

Als Service Engineer aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, wat je gaat doen, wat je moet kunnen, carrière mogelijkheden en vacatures
Service Engineering

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière als service engineer met Klimaatwerkt. Wij hebben opdrachtgevers in de volgende takken:

Wat is een Service engineer?

Een Service Engineer is iemand die apparaten en/of machines onderhoudt en hier verantwoordelijk voor is. Een service engineer wordt ook wel eens servicemonteur of onderhoudsmonteur genoemd. Klimaatwerkt heeft vele klanten binnen de koel- en klimaatbranche, die op zoek zijn naar enthousiaste service engineers. 

Wat doet een Service Engineer?

Binnen service engineering vallen meerdere taken, waarvan onderstaande vaak voorkomen:

  1. Installatie van Apparatuur: Een service engineer kan verantwoordelijk zijn voor het installeren van nieuwe apparatuur bij klanten. Dit kan variëren van industriële machines tot complexe technologische systemen.

  2. Onderhoudswerkzaamheden: Het uitvoeren van regelmatig onderhoud aan apparatuur om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft functioneren. Preventief onderhoud kan helpen om problemen te identificeren voordat ze kritiek worden.

  3. Reparaties en Probleemoplossing: Het diagnosticeren en oplossen van technische problemen en storingen. Dit kan het vervangen van defecte onderdelen, repareren van schade of het herstellen van fouten in de software omvatten.

  4. Klantenservice: Het verstrekken van technische ondersteuning en advies aan klanten. Dit kan zowel telefonisch als ter plaatse gebeuren, afhankelijk van de aard van de serviceovereenkomst.

  5. Training geven: Het geven van training aan klanten of gebruikers van de apparatuur om hen in staat te stellen basisproblemen zelf op te lossen en de apparatuur op de juiste manier te gebruiken.

  6. Rapportage en Documentatie: Het bijhouden van gedetailleerde verslagen van servicebezoeken, uitgevoerde werkzaamheden en eventuele vervangen onderdelen. Dit zorgt voor transparantie en helpt bij toekomstig onderhoud.

  7. Samenwerken met andere Teams: Het werken in samenwerking met andere teams binnen het bedrijf, zoals engineering, productontwikkeling of verkoop, om klantbehoeften en feedback te begrijpen en te delen.

  8. Up-to-date Blijven: Het bijhouden van technologische ontwikkelingen en training volgen om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technologieën in de branche van de service engineering

Alle Vacatures

Service Engineering salaris

Wat verdiend een service engineer? De salarissen van een service engineer kunnen variëren van 30.000 tot wel 70.000 bruto per jaar. Een ervaren service engineer kan een stuk meer verdienen als iemand die pas net in het vak zit. Bekijk dus altijd goed de vacature of vraag naar het mogelijke salaris, omdat dit altijd kan variëren.

Doorgroeimogelijkheden

Als service engineer zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden, zoals het aansturen van een team als werkvoorbereider of je verder ontwikkelen in de techniek waarbij je aan de slag kan als Technisch Specialist. Verdere doorgroeimogelijkheden kunnen zijn:

De functie verschillen per branche en organisatie, bekijk hiervoor de vacature altijd grondig en/of vraag het anders. 

Vacatures Service Engineering

Klimaatwerkt werkt samen met de mooiste bedrijven binnen de koel- en klimaattechniek en hebben hierdoor dus vaak beschikking over de tofste vacatures binnen de branche. Ben jij geïnteresseerd in deze functies, klik dan hier voor de mooiste vacatures! Voor vragen kan je ons bereiken op (T) (085) 047 80 80 of via (E) info@klimaatwerkt.nl.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields