Service Coördinator

Als Service Coördinator aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, wat je gaat doen, wat je moet kunnen, carrière mogelijkheden en vacatures
service coördinator

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière als service coördinator met Klimaatwerkt. Wij hebben opdrachtgevers in de volgende takken:

Wat is een Service coördinator?

Als Service Coördinator ben je verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van de servicewerkzaamheden die worden uitgevoerd door interne en externe servicemedewerkers. Het registreren en bijhouden service gerelateerde administratie, zoals het verwerken van aanvragen, verslagen, facturen, retourgoederen enz. Je hebt contact met interne, externe collega’s en met overige klanten zoals installateurs, groothandelaren en eindgebruikers. Je neemt de 1e lijn service telefoon aan en levert daarbij professionele klantenservice. Alle informatie hou je bij in verschillende datasystemen.

Wat doet een Service coördinator?

Een service coördinator is verantwoordelijk voor meerdere taken, waarvan onderstaande vaak voorkomen:

  1. Servicewerkzaamheden plannen en coördineren:
   • De Service Coördinator is verantwoordelijk voor het plannen en coördineren van servicewerkzaamheden, zowel uitgevoerd door interne als externe servicemedewerkers. Dit bestaat uit het zorgvuldig inroosteren van personeel en middelen om aan de servicebehoeften van klanten te voldoen.
  1. Administratieve taken beheren:

   • Het nauwkeurig registreren en bijhouden van service gerelateerde administratie, zoals het verwerken van aanvragen, verslagen, facturen en retourgoederen. Een georganiseerde administratie is onmisbaar voor het stroomlijnen van processen en het verstrekken van nauwkeurige informatie aan alle belanghebbenden.
  2. Communicatie met interne en externe stakeholders:

   • Onderhouden van regelmatig contact met zowel interne als externe collega’s, evenals met verschillende klantgroepen, waaronder installateurs, groothandelaren en eindgebruikers. Dit omvat ook het aannemen van de 1e lijn service telefoon en het bieden van professionele klantenservice.
  3. Databeheer in verschillende systemen:

   • Alle relevante informatie, zoals planningen, communicatie en administratieve gegevens, dient bijgehouden te worden in verschillende datasystemen. Een goede beheersing van deze systemen is essentieel voor een soepele workflow en het beschikbaar stellen van actuele informatie aan het team.
  4. Optimaliseren van klantbeleving:

   • Samenwerken met het team om een perfecte klantbeleving te waarborgen bij vragen en storingen. Dit omvat mogelijk het identificeren van kansen voor verbetering in de servicewerkzaamheden en het implementeren van maatregelen om de klanttevredenheid te verhogen.

Alle Vacatures

Service Coördinator salaris

Wat verdiend een service coördinator? De salarissen van een service coördinator kunnen variëren van 32.000 tot wel 57.000 bruto per jaar. Een ervaren service coördinator kan een stuk meer verdienen als iemand die pas net in het vak zit. Bekijk dus altijd goed de vacature of vraag naar het mogelijke salaris, omdat dit altijd kan variëren. 

Doorgroeimogelijkheden

Als service coördinator zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden, zoals het aansturen van een team als werkvoorbereider of je verder ontwikkelen in de techniek waarbij je aan de slag kan als Technisch Specialist. Verdere doorgroeimogelijkheden kunnen zijn:

De functie verschillen per branche en organisatie, bekijk hiervoor de vacature altijd grondig en/of vraag het anders. 

Vacatures Service coördinator

Klimaatwerkt werkt samen met de mooiste bedrijven binnen de koel- en klimaattechniek en hebben hierdoor dus vaak beschikking over de tofste vacatures binnen de branche. Ben jij geïnteresseerd in deze functies, klik dan hier voor de mooiste vacatures! Voor vragen kan je ons bereiken op (T) (085) 047 80 80 of via (E) info@klimaatwerkt.nl.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields