Support Engineer

Als Support Engineer aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, wat je gaat doen, wat je moet kunnen, carrière mogelijkheden en vacatures
Service Engineering

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière als support engineer met Klimaatwerkt. Wij hebben opdrachtgevers in de volgende takken:

Wat is een Support Engineer?

Een support engineer is een professional die gespecialiseerd is in het verlenen van technische ondersteuning binnen een organisatie, met de nadruk op activiteiten in de ICT en IT-sector (niet altijd). Deze specialist wordt doorgaans opgeroepen wanneer iemand te maken krijgt met technische problemen. In de koel- en klimaattechniek ben je het dagelijkse aanspreekpunt voor de klant waar het gaat om de serviceverlening aan installaties.

Wat doet een Support Engineer?

Als support engineer ben je het eerste aanspreekpunt voor de service afdeling van een bedrijf. Je behandelt problemen zowel telefonisch als via e-mail en zoekt continu naar passende oplossingen voor technische en functionele storingen. De rol is zeer dynamisch, waarbij je soms snel moet schakelen om  snel te kunnen helpen. Als support engineer ben je goed in het anticiperen op nieuwe technische problemen aan koel- of klimaattechnische installaties, en je haalt voldoening uit het efficiënt oplossen van deze uitdagingen. Dit geeft jou de kans om continu te groeien in je vakgebied.

Alle Vacatures

Support Engineer salaris

Als support engineer variëren de salarissen ongeveer tussen de 30.000 en 60.000 euro bruto per jaar. Dit is afhankelijk van ervaring, leeftijd, branche en organisatie. Voor exacte salarisindicaties is het van belang om vacatures te bekijken en eventueel vragen te stellen over het verwachtte salaris. 

Doorgroeimogelijkheden

Als support engineer zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Deze zijn per organisatie verschillend, maar in de loop der tijd kan je doorgroeien naar een meer leidinggevende functie zoals Manager Onderhoud en Service of jezelf specialiseren in een specifieke techniek zoals HVAC Specialist, of Warmtepomp Engineer. 

Vacatures Support Engineering

Klimaatwerkt werkt samen met de mooiste bedrijven binnen de koel- en klimaattechniek en hebben hierdoor dus vaak beschikking over de tofste vacatures binnen de branche. Ben jij geïnteresseerd in deze functies, klik dan hier voor de mooiste vacatures! Voor vragen kan je ons bereiken op (T) (085) 047 80 80 of via (E) info@klimaatwerkt.nl.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields