Service Technicus

Als Service Technicus aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, wat je gaat doen, wat je moet kunnen, carrière mogelijkheden en vacatures.
service technicus

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière als service technicus met Klimaatwerkt. Wij hebben opdrachtgevers in de volgende takken:

Wat is een Service technicus?

Als Service Technicus voer je inbedrijfstellingen, onderhouds-, reparatie- en modificatiewerkzaamheden uit aan seriematige installaties en apparatuur. Dit doe je op een zodanige wijze dat de juiste en veilige werking van de installatie wordt gegarandeerd. Je adviseert en ondersteunt de installateur bij de werking en inbedrijfstelling om een optimale functionaliteit van de installatie te bereiken. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het oplossen van storingen en bied je telefonische ondersteuning bij het verhelpen ervan.

Je waarborgt een adequaat onderhoud van zowel je apparatuur als gereedschap, zorgt ervoor dat documentatie tijdig beschikbaar is, neemt deel aan bereikbaarheidsdiensten en deelt eventuele commerciële kansen die je opmerkt met het team en de leidinggevende. Tot slot coördineer je de samenwerking met externe leveranciers en partners, draag je proactief bij aan service-meetings en onderhoud je functionele en constructieve relaties met leveranciers en partners met het oog op een langdurige samenwerking.

Wat doet een Service technicus?

Hieronder zijn een aantal taken van de service technicus weergegeven. Er zijn er ongetwijfeld meer, maar deze zijn veelvoorkomend:

 1. Uitvoeren van inbedrijfstellingen van installaties en apparatuur: Zorgen voor een correcte en veilige werking van de installatie.
 2. Onderhoud en Reparaties: uitvoeren van routineonderhoud aan installaties, identificeren en verhelpen van storingen, en uitvoeren van reparaties aan beschadigde of defecte onderdelen.
 3. Modificaties: Uitvoeren van modificatiewerkzaamheden aan installaties om de prestaties te verbeteren of aan te passen aan nieuwe eisen.
 4. Advies en Ondersteuning: Adviseren en ondersteunen van installateurs bij de werking en inbedrijfstelling van systemen en telefonische ondersteuning bieden bij het oplossen van storingen.
 5. Apparatuur- en Gereedschapsonderhoud: Zorgen voor goed onderhoud van persoonlijke apparatuur en gereedschap.
 6. Documentatie: Zorgen voor tijdige beschikbaarheid van relevante documentatie.
 7. Bereikbaarheidsdiensten: Deelnemen aan bereikbaarheidsdiensten volgens een vastgesteld rooster.
 8. Commerciële Kansen: Signaleren en delen van eventuele commerciële kansen met het team en de leidinggevende.
 9. Samenwerking met Externe Partijen: Coördineren van samenwerking met externe leveranciers en partners.
 10. Service-Meetings: Actieve deelname aan service-meetings en bijdragen aan verbeteringen.
 11. Relatiebeheer: Onderhouden van functionele en constructieve contacten met leveranciers en partners, gericht op een langdurige samenwerking.

Alle Vacatures

Service technicus salaris

Zoals eerder besproken, hangt het salaris van een service technicus af van verschillende factoren. Over het algemeen kun je rekenen op een salaris tussen de 30.000 en 55.000 euro bruto per jaar. Hoeveel je precies verdient, hangt af van zaken zoals je ervaring, het specifieke takenpakket, het bedrijf waar je werkt en andere variabelen.

Carrièremogelijkheden

In de wereld van service technicus kan je veel kansen om te groeien krijgen. Je kan je specialiseren in zaken zoals medische gadgets of grote machines en langzaam doorgroeien naar hogere posities. Door steeds bij te leren en certificaten te scoren, word je niet alleen beter, maar ben je ook gewilder op de banenmarkt. En als je up-to-date blijft met de nieuwste tech-trends, gaan er deuren open naar innovatieve projecten. Genoeg kansen!

Vacatures Service technicus

Klimaatwerkt werkt samen met de mooiste bedrijven binnen de koel- en klimaattechniek en hebben hierdoor dus vaak beschikking over de tofste vacatures binnen de branche. Ben jij geïnteresseerd in deze functies, klik dan hier voor de mooiste vacatures! Voor vragen kan je ons bereiken op (T) (085) 047 80 80 of via (E) info@klimaatwerkt.nl.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields