Controller

Als Controller aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, wat je gaat doen, wat je moet kunnen, carrière mogelijkheden en vacatures, lees vooral verder. 
controller

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière als controller met Klimaatwerkt. Wij hebben opdrachtgevers in de volgende takken:

Wat is een Controller?

Een controller heeft belangrijke functie binnen een organisatie en is verantwoordelijk is voor het beheer en de controle van financiële aspecten. Controllers spelen een belangrijke rol in het monitoren van de financiële gezondheid van een bedrijf, het opstellen van financiële rapporten, het beheren van budgetten en het waarborgen van naleving van boekhoudkundige normen en regelgeving. Ze fungeren als vertrouwde adviseurs voor het management en dragen bij aan strategische besluitvorming door het verstrekken van analyses en inzichten. Het takenpakket van een controller kan variëren afhankelijk van de specifieke functie, zoals financial controller, business controller of projectcontroller, maar over het algemeen zijn controllers onmisbaar voor het handhaven van financiële zekerheid en het ondersteunen van organisatorische doelstellingen.

Wat doet een Controller?

Een controller heeft als taak de financiële aspecten van een organisatie in goede banen te leiden. Ze zorgen ervoor dat de boekhouding op rolletjes loopt, met strikte naleving van regelgeving. Taken variëren van het opstellen van financiële rapporten tot het beheren van budgetten. Controllers fungeren bovendien als adviseurs voor het management, waarbij ze financiële analyses bieden om de strategische besluitvorming te ondersteunen. Kort gezegd, ze spelen een cruciale rol in het handhaven van financiële integriteit en dragen bij aan het realiseren van de organisatiedoelen.

Alle Vacatures

verschil business controller en financial controller

Een business controller en een financial controller zijn twee verschillende functies binnen het vakgebied van finance en control, ze zijn beide gericht op het beheer van financiële aspecten van een organisatie, maar ze verschillen in hun focus en verantwoordelijkheden. Een financial controller houdt zich voornamelijk bezig met de financiële administratie en rapportage, waarbij de nadruk ligt op het waarborgen van nauwkeurigheid en naleving van boekhoudkundige normen. Deze professional is vaak betrokken bij budgettering, financiële analyses en het opstellen van jaarrekeningen.

Aan de andere kant richt een business controller zich meer op het ondersteunen van strategische besluitvorming en het behalen van organisatiedoelen. Deze rol omvat vaak het analyseren van operationele processen, het identificeren van kansen voor verbetering en het verstrekken van financieel advies aan het management. Kortom, terwijl een financial controller zich richt op financiële nauwkeurigheid en compliance, is de business controller meer gericht op het leveren van waardevolle inzichten voor het bevorderen van de bedrijfsprestaties.

salaris controller

Salaris van een controller hangt af van welke functie je precies bekleed, ben je financial controller, projectcontroller of business controller. En bij welke organisatie doe je dit, en hoeveel ervaring heb je? Deze zaken spelen allemaal mee wat betreft het salaris van een controller. Salarissen kunnen variëren tussen €40.000 en €80.000 bruto per jaar. 

Vacatures controller

Klimaatwerkt werkt samen met de mooiste bedrijven binnen de koel- en klimaattechniek en hebben hierdoor dus vaak beschikking over de tofste vacatures binnen de branche. Ben jij geïnteresseerd in deze functies, klik dan hier voor de mooiste vacatures! Voor vragen kan je ons bereiken op (T) (085) 047 80 80 of via (E) info@klimaatwerkt.nl.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields