Een kijkje door de ogen van één van de oprichters van Klimaatwerkt: Robin de Boer

Bij Klimaatwerkt zijn we trots op onze positie als wervingspartner in de wereld van duurzame installatietechniek. Deze mooie positie heeft Robin de Boer, samen met zijn compagnon Peter Bool, 8 jaar na oprichting van Klimaatwerkt verdiend behaald. In dit blog nemen we je graag mee in hoe Robin kijkt naar de ontwikkeling van Klimaatwerkt en werpt hij een korte blik vooruit!

Waar het allemaal begon

“Tijdens mijn stage, alweer zo’n 17 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met de koeltechnische branche,” begint Robin zijn verhaal. “Kort na de start van mijn carrière heb ik de basis van mijn netwerk en kennis gelegd als Accountmanager bij Aircovent.” De ambitie om te ondernemen bleef bij Robin bestaan en besloot in 2016 de stap te wagen. Robin bundelden zijn krachten met Peter Bool en Klimaatwerkt was en feit! “Ik kijk met veel plezier terug naar de start en de groei die we in de afgelopen jaren hebben mogen meemaken.” Klimaatwerkt kent namelijk ondertussen 12 medewerkers en 3 zusterondernemingen.

Klimaatwerkt Robin de Boer

Sommige klanten zijn al vanaf het begin bij ons en daar zijn we erg dankbaar voor!

Robin de Boer

Mede-Eigenaar Klimaatwerkt

Waar staan we nu

“Door de jaren heen is mijn werkdag veel veranderd,” vertelt Robin. Bij een startende onderneming hoort een allround takenpakket, van het bestellen van het printerpapier tot het zoveel mogelijk klanten helpen. Kortom, twee jonge ondernemers gefocust op deals maken! Na 8 jaar ziet deze rol er behoorlijk anders uit licht Robin toe: “Tegenwoordig zit mijn waarde in het coachen en managen van een relatief jong team. Ik vind het mooi om te zien dat er ontwikkelingen worden doorgemaakt van stagiaire tot ervaren consultant. Als zij hun werk zo optimaal mogelijk kunnen uitvoeren, kan ik borgen dat zoveel mogelijk kandidaten aan de slag kunnen bij onze klanten.”

Dit zie je ook terug in het feit dat Klimaatwerkt ook in een markt waar er krapte is aan kandidaten, haar vacatures blijft vervullen. Het combineren van marktkennis, een uitgebreid netwerk en de kracht van het Klimaatwerkt-team zorgt voor de kwaliteit waar onze klanten op vertrouwen. “Sommige klanten zijn al vanaf het begin bij ons en daar zijn we erg dankbaar voor,” vervolgt Robin.

Bouwen aan een toekomstbestendig team is één van de focuspunten van Robin. Investeren in ontwikkelingsmogelijkheden dragen hieraan bij, maar ook de informele werksfeer en de uitjes. Robin vindt het positief dat het personeelsverloop binnen Klimaatwerkt erg laag is. “Mensen vertrekken niet snel bij ons en daar ben ik trots op,” zegt hij.

Waar gaat het heen

In de afgelopen maanden hebben we bij Klimaatwerkt een verschuiving in de openstaande vacatures waargenomen. Door ontwikkelingen in de markt zijn er bij onze klanten minder vacatures rondom warmtepompen. Dit biedt ons echter de kans om onze focus te verleggen naar andere opkomende segmenten binnen de duurzame installatietechniek. “Het is een uitdaging waar wij als team enthousiast van worden, omdat het ons dwingt om creatief en innovatief te blijven in onze aanpak.”

“Om deze transitie soepel te laten verlopen en ons dienstenaanbod verder uit te breiden, zijn wij deze zomer van plan ons team te versterken met een nieuwe collega voor Klimaatwerkt Staffing,” verteld Robin enthousiast. “Deze rol biedt een unieke kans om actief bij te dragen aan de toekomst van onze organisatie door flexibele personeelsoplossingen te bieden en ons recruitmentproces te optimaliseren. We zoeken iemand met een drive voor duurzaamheid, die ervaring heeft in de recruitment en klaar staat om onze klanten en kandidaten de best mogelijke service te bieden.”

Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende rol en wil je deel uitmaken van ons dynamische team? Bekijk dan onze vacature en solliciteer vandaag nog! Samen kunnen we blijven groeien en een positieve impact maken in de wereld van duurzame installatietechniek.

De toekomst van Klimaatwerkt

De komende jaren kijkt Robin uit om met Klimaatwerkt het proces van recruitment tot facturatie te optimaliseren. “De focus de komende jaren ligt op met dit team excelleren in de bestaande markt en pionieren in aangrenzende markten,” aldus Robin. “Door te investeren in de ontwikkeling van ons team en innovatieve oplossingen te blijven zoeken, zijn we klaar om de uitdagingen van morgen aan te gaan en onze positie in de markt verder te versterken.”

Blijf ons volgen voor meer updates en inspirerende verhalen van ons team!

Facebook
LinkedIn
Email

MEER BERICHTEN

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields