Telefonische kennismaking

"Ik bel jou, omdat je gesolliciteerd hebt voor..."

Foto © Danielle Jiskoot
Wanneer je op een functie solliciteert, bellen wij jou vaak even om telefonisch alvast kennis te maken. Heb jij pas gesolliciteerd? Dan kan het zijn dat jij zo gebeld wordt door een consultant, maar wat kan jij tijdens dit telefoongesprek verwachten?

De telefonische kennismaking bestaat uit drie onderdelen:
Het is natuurlijk wel fijn om te weten wie je aan de telefoon hebt, daarom stellen wij ons eerst even voor en vertellen we in het kort iets meer over Klimaatwerkt en wat wij voor jou willen betekenen. Jij bent de persoon waarvoor wij bellen, daarom willen wij graag weten wie jij bent, wat voor functie je nu uitvoert, maar vooral waar je naar op zoek bent in een baan. Daarna zullen wij mee vertellen over de functie waarop jij solliciteert. We bespreken kort wat de functie precies inhoudt en wat jij kan verwachten.


Hebben wij aan het einde van het telefoongesprek beide een positief gevoel? Dan plannen we samen een datum in voor een (digitaal) sollicitatiegesprek. Tijdens het sollicitatiegesprek lichten wij de functie verder toe, gaan we op zoek naar jouw talenten, competenties en bespreken wij jouw dromen en doelen.


‘Bel ik gelegen?’
Wanneer je na je sollicitatie wordt gebeld door een consultant kan het zo zijn dat je je in een drukke omgeving bevindt met veel achtergrondgeluiden. Niet echt de meest ideale situatie om te bellen. Dit is geen probleem! Het is namelijk niet erg als het telefoongesprek jou op dat moment niet uitkomt. Geef dit gewoon bij de consultant aan en plan samen met de consultant een nieuw moment in. Ben je niet instaat om te jouw telefoon op te nemen? Onze consultant laat altijd een voicemail achter. Zo kan je de consultant terugbellen wanneer het jou uitkomt. Je kan de consultant ook altijd een berichtje via WhatsApp sturen.


We spreken je snel!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

MEER BERICHTEN

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.