Julie vindt werkgeluk bij Alklima via Klimaatwerkt

Klimaatwerkt is een organisatie gebouwd op haar goede relatie met klant en kandidaat. Deze relatie willen wij dan ook graag uitlichten, want hier zijn wij trots op! Op deze manier wordt er een duidelijk beeld van onze dienstverlening gegeven en kom je meer te weten over de brede mogelijkheden als het gaat om het vervullen van rollen. We starten dit nieuwe avontuur met Julie van Benthem, geplaatste kandidaat bij Alklima! We zijn bij haar langs geweest op haar nieuwe werkplek.

Get to know Julie

Julie is rond haar 19e afgestudeerd aan het grafisch lyceum in Rotterdam. “Na een korte werkperiode ben ik daarna gestart aan de kunstacademie in Groningen. Door deze studie is mijn kunstzinnige kant weer omhooggekomen en sindsdien ben ik naast mijn werk ook graag bezig als kunstenaar”. Julie houdt zich bezig met taxidermie, de kunst van het opzetten van dieren. Zij is dan ook vrijwilliger bij het natuurhistorisch museum in Rotterdam. Hierdoor is de werk-privé balans van Julie optimaal. “Een hele week op kantoor is in verband met mijn kunstenaarschap op dit moment niet voor mij weggelegd, Alklima steunt mij juist om een gezonde werk/privé balans te hebben”.

Julie van Benthem, geplaatste kandidaat Alklima

Ik kan drie dagen achterelkaar werken als grafisch designer en daarna twee dagen bezig zijn met mijn kunst, wat wil een mens nog meer

Julie van Benthem

Grafisch Vormgever bij Alklima

Contact met de Consultant

Julie geeft aan dat de start van het contact met Klimaatwerkt een enorm leuk verhaal is. “Ik had voor mezelf bedacht dat ik op zoek wilde naar een nieuwe baan, ik had er nog geen actie in ondernomen, maar heel toevallig kreeg ik twee weken later een bericht van Luc!” Toen is het balletje gaan rollen voor Julie. Ze geeft aan dat ze het op het begin spannend vond. “Ik was nog nooit door iemand benaderd, het was echt heel fijn om te merken dat iemand oprecht interesse in je heeft en jouw skills ziet”. Julie voegt hier nog aan toe dat het helemaal niet voelde als een recruitment gesprek, maar echt kijken naar wie zij was als persoon. “Voor het tweede gesprek had ik een set vragen voorbereid, Luc heeft deze gelijk voor mij beantwoord, dit creëert echt een gevoel van: Jij weet waar je het over hebt!” 

Zoektocht naar de perfecte balans

De functie die Julie hiervoor had was haar eerste baan na haar studie en reizen. “Ik merkte dat doordat ik nu voor het eerst op zoek ging naar een nieuwe baan, ik eigenlijk over heel veel dingen nog niet eerder had nagedacht.” Ze geeft aan dat dit proces haar heel erg heeft geholpen in de zoektocht naar wat ze zelf het belangrijkst vindt. “De drie dingen die ik echt het allerbelangrijkst vindt in een baan zijn collegialiteit, de werkomstandigheden en voor mij als grafisch vormgever is het heel belangrijk dat ik mijn creativiteit kwijt kan. Deze dingen heb ik dan ook echt gevonden bij Alklima!”

Start bij Alklima!

Julie zit nu in haar vierde week bij Alklima, midden in de inwerkperiode dus. “Ik leer heel veel, ik vind het daarnaast heel leuk om af en toe al wat kleine dingen op te pakken. Wat ik heel fijn vind is dat ze ook gelijk aangeven dat ze liever hebben dat ik er wat langer over doe en dat het dan goed is, dan dat ik sneller werk en het resultaat niet voldoet.” De flexibiliteit bij Alklima ervaart Julie nu al als heel positief. “Ik kan drie dagen achterelkaar werken als grafisch designer en daarna twee dagen bezig zijn met mijn kunst, wat wil een mens nog meer.” De activiteiten van het marketingteam lopen enorm uiteen, van brochures en PowerPoint presentaties, naar creatieve uitnodigingen en het maken van bijvoorbeeld nieuwe huisstijlen. Daar was Julie echt van onder de indruk. “Het kantoor heeft ook echt een wow effect, dat vergeet je niet snel als je er een keer binnen bent geweest!”

Facebook
LinkedIn
Email

MEER BERICHTEN

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields