Financieel Administratief Medewerker

Als Financieel Administratief Medewerker aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Je speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de financiële gezondheid en het soepel functioneren van het bedrijf. Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, de functie, carrière mogelijkheden en vacatures.
Financieel administratief medewerker aan de slag met tabellen en rekenmachine.

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière met Klimaatwerkt. Wij hebben klanten in de volgende takken:

 • Airconditioning
 • Installatietechniek
 • Koudetechniek
 • Luchtbehandeling
 • Warmtepompen

Wat is een Financieel Administratief Medewerker​?

Een financieel administratief medewerker in de koel- en klimaattechniek is een professional die verantwoordelijk is voor het beheer van financiële gegevens en de administratieve processen binnen een organisatie die actief is in de koel- en klimaattechnische sector.

Financieel administratieve medewerkers voeren uiteenlopende taken uit, van het bijhouden van boekhoudkundige gegevens tot het beantwoorden van vragen over facturen. Door de nauwkeurigheid en aandacht voor detail zorg jij ervoor dat alle financiële transacties correct worden vastgelegd.

Financieel Administratief Medewerker​ Vacatures

WERKZAAMHEDEN ALS Financieel Administratief Medewerker​

Als Financieel Administratief Medewerker heb je een divers takenpakket deze verschilt sterk per werkgever. Jouw taken zijn globaal als volgt:

 • Debiteurenadministratie: Je beheert de debiteurenadministratie, wat inhoudt dat je de openstaande vorderingen en betalingen van klanten bijhoudt.

 • Opstellen van facturen: Je stelt facturen op voor geleverde diensten of goederen op basis van de afgesproken prijzen en voorwaarden in de offerte, werkbon of contract.

 • Beoordelen van werkbonnen: Je controleert de werkbonnen nauwkeurig om ervoor te zorgen dat alle geleverde diensten of goederen correct worden gefactureerd en in overeenstemming zijn met de overeengekomen afspraken.

 • Beantwoorden van telefonische vragen van klanten: Je verstrekt telefonische ondersteuning aan klanten en collega’s en beantwoordt vragen met betrekking tot facturatie, betalingen en andere financiële zaken.

 • Ondersteunen binnendienst en projectleiding: Je biedt ondersteuning aan de interne afdelingen, zoals de binnendienst en projectleiding, bij het afhandelen van vragen en verzoeken met betrekking tot klantfacturen, klantgegevens, debiteurenbeheer en andere administratieve taken.

 • Aanvragen offertes bij externe partijen: Je bent verantwoordelijk voor het aanvragen van offertes bij externe partijen, zoals leveranciers of dienstverleners, om zo de benodigde informatie en prijzen te verkrijgen voor het opstellen van accurate facturen en offertes.

COMPETENTIES Financieel Administratief Medewerker​

Een Financieel Administratief Medewerker beschikt over het algemeen over de volgende competenties:

 • Financiële expertise;
 • Nauwkeurigheid en aandacht voor detail;
 • Organisatievaardigheden;
 • Analytisch denken;
 • Communicatief sterk;
 • Betrouwbaarheid en vertrouwelijkheid.

SALARIS Financieel Administratief Medewerker​

Als financieel administratief medewerker in Nederland kun je een aantrekkelijk salaris verwachten. Gemiddeld verdient een financieel administratief medewerker € 2.725 bruto per maand. De salarissen variëren meestal tussen € 2.320 aan de onderkant van het spectrum en € 3.135 aan de bovenkant. Het exacte salarisniveau hangt af van verschillende factoren, waaronder ervaringsniveau, opleidingsachtergrond en de specifieke organisatie waarin je werkt.

Opleidingen voor een financieel administratief medewerker

Om een succesvolle financieel administratief medewerker te worden, zijn er verschillende opleidingen en cursussen die waardevolle kennis en vaardigheden bieden. Het benodigde opleidingsniveau en de vereiste werkervaring kunnen variëren, afhankelijk van de verantwoordelijkheden die de functie met zich meebrengt.

In de meeste gevallen wordt minimaal het diploma MBO Financieel administratief medewerker niveau 3 vereist. Deze opleiding biedt een stevige basis in financiële administratie en bereidt je voor op een breed scala aan taken binnen dit vakgebied.

Voor functies met meer verantwoordelijkheden kan het gevraagde opleidingsniveau variëren van MBO-niveau 4 tot een HBO-bachelor in bijvoorbeeld Accounting. Deze hogere opleidingen worden vaak vereist voor banen waarbij de financieel administratief medewerker een aanzienlijke mate van verantwoordelijkheid draagt en voornamelijk zelfstandig werkt.

Naast de vereiste opleidingen is het ook belangrijk om kennis en ervaring te hebben met veelgebruikte financieel-administratieve software, zoals Excel en Oracle. Kennis van en ervaring met deze tools wordt vaak als een vereiste beschouwd in de branche.

Door het volgen van de juiste opleidingen en het opdoen van ervaring met relevante software, kun je jezelf goed voorbereiden op een succesvolle carrière als financieel administratief medewerker in de koel- en klimaattechnische sector.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields