Engineer

Als Engineer aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Je vertaalt de wensen en eisen van de opdrachtgever naar een concreet ontwerp en zorgt voor een optimale werking van het systeem. Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, de functie, carrière mogelijkheden en vacatures.
installatie techniek

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière met Klimaatwerkt. Wij hebben klanten in de volgende takken:

 • Airconditioning
 • Installatietechniek
 • Koudetechniek
 • Luchtbehandeling
 • Warmtepompen

Wat is een engineer?

Als engineer in de koel- en klimaattechniek ben je een gespecialiseerde professional die verantwoordelijk is voor het ontwerpen en ontwikkelen van systemen voor koeling, airconditioning en klimaatbeheersing. Je gebruikt technische kennis en wetenschappelijke principes om optimale oplossingen te bieden voor het beheersen van de temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit in verschillende omgevingen.

Met jouw expertise en vaardigheden ben jij als engineer in staat om efficiënte en betrouwbare koel- en klimaatsystemen te ontwerpen die voldoen aan de specifieke behoeften van gebouwen, fabrieken, datacenters en andere toepassingen. Je werkt nauw samen met architecten, aannemers en projectteams om de beste koel- en klimaatoplossingen te ontwerpen en te implementeren, rekening houdend met de specifieke behoeften en budgettaire overwegingen.

Engineer Vacatures

WERKZAAMHEDEN ALS Engineer

Als Engineer heb je een divers takenpakket. Jouw belangrijkste taken zijn als volgt:

 • Ontwerpen en plannen: Je analyseert de vereisten van een project en ontwerpen op maat gemaakte koel- en klimaatsystemen die voldoen aan de specifieke behoeften van een ruimte of gebouw. Je maakt gedetailleerde ontwerpen, waarbij je rekening houdt met factoren zoals thermische belasting, luchtstroming, vochtigheid en energie-efficiëntie.
 • Installatie en inbedrijfstelling: Je begeleidt en ondersteunt bij de installatie van koel- en klimaatapparatuur. Je zorgt ervoor dat alle componenten correct worden geïnstalleerd, inclusief airconditioners, warmtepompen, koeltorens, ventilatoren en regelsystemen.
 • Klantadvies en projectmanagement: Als engineer verstrek je technisch advies aan klanten, architecten en projectteams. Je beheert projecten, coördineren activiteiten en zorgt voor een succesvolle uitvoering van koel- en klimaatoplossingen.

COMPETENTIES engineer

Een Engineer beschikt over het algemeen over de volgende competenties:

 • Teamwork en communicatief sterk;
 • Ontwerp vaardigheden;
 • Analytisch denken;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Projectmanagement

SALARIS engineer

Het salaris van een Engineer kan sterk varieren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, specialisatiegebied, locatie en de sector. Volgens gegevens van salarisonderzoeksbureaus en vacaturewebsites ligt het gemiddelde salaris van een engineer in Nederland tussen de €2.995 en €4.000 bruto per maand, op basis van een fulltime dienstverband. Houd er echter rekening mee dat dit slechts een ruwe schatting is en dat individuele salarissen kunnen variëren.

Het salarisniveau kan hoger zijn voor ervaren engineers met meer verantwoordelijkheid of leidinggevende functies. Daarnaast kunnen engineers met specifieke specialisaties of expertisegebieden vaak hogere salarissen verwachten.

Doorgroeimogelijkheden als engineer

 1. Senior Engineer: Naarmate engineers meer ervaring opdoen en expertise ontwikkelen, kunnen ze doorgroeien naar de rol van senior engineer. In deze rol hebben ze vaak meer verantwoordelijkheden, zoals het leiden van projecten, het begeleiden van junior engineers en het nemen van beslissingen op technisch niveau.

 2. Teamleider/Manager: Engineers kunnen de mogelijkheid krijgen om door te groeien naar een leidinggevende rol, waarbij ze verantwoordelijk worden voor het aansturen en coördineren van een team of afdeling. Ze kunnen teamleiders, technisch managers of projectmanagers worden, waarbij ze niet alleen technische expertise inbrengen, maar ook verantwoordelijk zijn voor het beheren van projecten, middelen en het behalen van doelstellingen.

 3. Technisch Consultant: Sommige engineers kiezen ervoor om hun loopbaan voort te zetten als technisch consultant. Als consultant kunnen ze hun expertise en kennis gebruiken om advies te geven aan klanten, projectteams en organisaties. Ze kunnen betrokken zijn bij het identificeren van technische oplossingen, het uitvoeren van audits en het bieden van strategisch advies op het gebied van koude- en klimaattechniek.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields