Administratief Medewerker

Als administratief medewerker aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Deze veelgevraagde functie is essentieel voor elke organisatie, wat betekent dat er volop kansen liggen voor nieuwe medewerkers. Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, de functie, carrière mogelijkheden en vacatures.
Foto Kim bij Klimaatwerkt

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière met Klimaatwerkt. Wij hebben klanten in de volgende takken:

 • Airconditioning
 • Installatietechniek
 • Koudetechniek
 • Luchtbehandeling
 • Warmtepompen

Wat is een administratief medewerker?

Een administratief medewerker is een professional die verantwoordelijk is voor verschillende administratieve taken binnen een organisatie. Je ondersteunt de dagelijkse operationele processen en zorgt ervoor dat de administratieve procedures soepel verlopen. De taken van een administratief medewerker kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften van het bedrijf, maar ze omvatten meestal het verwerken van documenten, het beheren van correspondentie, het bijhouden van gegevens en archieven, het opstellen van rapporten, het beheren van agenda’s, het regelen van vergaderingen en het verstrekken van algemene ondersteuning aan het team.

administratief medewerker Vacatures

WERKZAAMHEDEN ALS administratief medewerker

Als veelzijdige allrounder heeft een administratief medewerker een divers takenpakket. Jouw belangrijkste taken zijn als volgt:

 • Documentverwerking: Opstellen en bewerken van documenten, zoals brieven, memo’s, rapporten en presentaties.
 • Gegevensinvoer en -beheer: Het nauwkeurig invoeren en bijwerken van gegevens in databases, spreadsheets en andere systemen.
 • Correspondentiebeheer: Beheren van inkomende en uitgaande post, e-mails en telefoongesprekken.
 • Archivering en documentbeheer: Organiseren en bijhouden van fysieke en digitale archieven.
 • Agendabeheer: Plannen en beheren van afspraken, vergaderingen en evenementen voor teamleden.
 • Notulen en verslaglegging: Bijwonen van vergaderingen en het maken van notulen of verslagen van besproken onderwerpen en actiepunten.
 • Reis- en accommodatieregelingen: Boeken van vluchten, hotels en andere reisarrangementen voor medewerkers.
 • Facilitaire ondersteuning: Coördineren van kantoorbenodigdheden en het beheren van facilitaire verzoeken.

COMPETENTIES administratief medewerker

Een administratief medewerker beschikt over het algemeen over de volgende competenties:

 • Organisatorische en planningsvaardigheden;
 • Nauwkeurigheid en aandacht voor detail;
 • Communicatieve vaardigheden;
 • Probleemoplossend vermogen;
 • Stressbestendigheid;
 • Teamspeler;
 • Flexibiliteit.

SALARIS administratief medewerker

Het salaris van een administratief medewerker hangt af van diverse factoren zoals taken en verantwoordelijkheden, opleidingsniveau, werkervaring en leeftijd. In het algemeen ligt het gemiddelde salaris voor een administratief medewerker in de koel- en klimaattechniek rond de €2.050,- bruto per maand aan het begin van je carrière en ongeveer €2.400,- na tien jaar werkervaring. Dit kan echter hoger liggen bij bijvoorbeeld grote bedrijven. Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Soorten administratief medewerker

Er zijn verschillende soorten administratief medewerkers, vaak gespecialiseerd in specifieke taken of gebieden binnen een organisatie. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten:

 1. Bedrijfsadministratief medewerker: Dit is de brede categorie van administratieve medewerkers die verantwoordelijk zijn voor algemene administratieve taken, zoals documentverwerking, gegevensinvoer, correspondentiebeheer, agendabeheer en archivering. Ze bieden algemene ondersteuning aan de organisatie en kunnen in verschillende afdelingen of functies werken.

 2. Financieel administratief medewerker: Deze administratief medewerkers zijn gespecialiseerd in financiële taken, zoals het verwerken van facturen, het bijhouden van financiële gegevens, het voorbereiden van financiële rapporten, het afhandelen van betalingen en het ondersteunen van de boekhoudkundige processen binnen een organisatie.

 3. Commercieel administratief medewerker: Deze medewerkers werken vaak binnen de verkoop- en marketingafdeling van een organisatie. Ze ondersteunen het commerciële team bij het opstellen van offertes, het verwerken van verkooporders, het bijhouden van klantgegevens, het afhandelen van klantvragen en het verzorgen van de administratieve aspecten van verkoop- en marketingactiviteiten.

 4. Secretaresse of administratief ondersteunend medewerker: Secretaresses bieden hoogwaardige administratieve ondersteuning aan het managementteam of specifieke leidinggevenden. Ze zijn verantwoordelijk voor agendabeheer, het regelen van vergaderingen, het notuleren van vergaderingen, het beheren van correspondentie en het uitvoeren van algemene administratieve taken ter ondersteuning van het management.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields