Accountmanager

Als accountmanager aan de slag binnen de koel- en klimaattechniek? Hier lees je alles wat je moet weten over de branche, wat je gaat doen, wat je moet kunnen, carrière mogelijkheden en vacatures.
Klimaatwerkt

WERKEN in de duurzame techniek?

De koel- en klimaattechniek sector groeit snel door de toenemende aandacht voor duurzaamheid en energie-efficiëntie. Met innovatieve oplossingen en nieuwe technologieën draagt deze sector bij aan een duurzame toekomst. Ontdek nu de verschillende kansen en groeimogelijkheden in deze bloeiende sector en zet de volgende stap in je carrière met Klimaatwerkt. Wij hebben opdrachtgevers in de volgende takken:

Wat is een accountmanager sales?

Een accountmanager is verantwoordelijk voor het beheren van de relaties tussen een bedrijf en zijn klanten. De taak van een accountmanager is om klanten te ondersteunen en te helpen bij het oplossen van problemen, vragen te beantwoorden en hen te voorzien van informatie over nieuwe producten en diensten die het bedrijf aanbiedt. 

Dit betekent dat een accountmanager in nauw contact staat met de klanten om hun behoeften en wensen te begrijpen en ervoor te zorgen dat het bedrijf op deze behoeften kan inspelen. Ze werken vaak samen met interne teams, zoals verkoop, marketing en klantenservice, om ervoor te zorgen dat de klanttevredenheid en -retentie hoog blijven.

Wat is een technisch accountmanager?

Een technisch accountmanager is in essentie een accountmanager, maar dan werkzaam binnen de technieksector. Als relatiebeheerder is de accountmanager het aanspreekpunt voor klanten en verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbreiden van relaties. Waar de technisch accountmanager zich onderscheidt van een algemene accountmanager, is de algemene technische kennis van de producten van het bedrijf. Zo kan jij op basis van klantwensen de mogelijkheden en beperkingen van het product aan de klant uitleggen zonder daarvoor anderen te hoeven raadplegen. Naast het onderhouden van relaties ben jij als technisch accountmanager ook verantwoordelijk voor het werven van nieuwe klanten. Bovendien fungeer jij als schakel tussen klanten en andere afdelingen van het bedrijf. 

Wil jij aan de slag als technisch accountmanager? Klik op de button voor alle openstaande accountmanager vacatures of klik in de vacature slider.

alle Vacatures

WERKZAAMHEDEN ALS ACCOUNTMANAGER​

Als accountmanager ben je de primaire contactpersoon tussen het bedrijf en de klanten. Jouw belangrijkste taken zijn als volgt:

 • Beheren en onderhouden van bestaande klantrelaties;
 • Werven van nieuwe klanten;
 • Houden van presentaties, advies- en verkoopgesprekken bij klanten en prospecten;
 • Opstellen en uitvoeren van accountplannen en het bewaken van de voortgang daarvan;
 • Verzorgen van rapportages en het bijhouden van administratie, zoals: het verwerken van e-mails, offertes, orders en contracten;
 • Samenwerken met andere afdelingen binnen het bedrijf om de klanttevredenheid te waarborgen;
 • Behalen van omzet- en winstdoelstellingen

COMPETENTIES accountmanager

Een technisch accountmanager beschikt over het algemeen over de volgende competenties:

 • Commercieel inzicht en resultaatgerichtheid;
 • Communicatief sterk en een klantgerichte instelling;
 • Probleemoplossend vermogen en creativiteit;
 • Organisatorische en planningsvaardigheden;
 • Kennis van de branche en de producten/diensten van het bedrijf;
 • Overtuigingskracht en onderhandelingsvaardigheden;
 • Relatiebeheer en netwerken;
 • Zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel.

SALARIS (junior ) accountmanager

Het salaris van een accountmanager hangt af van diverse factoren zoals werkervaring, branche, functie en regio. Over het algemeen ligt het startsalaris voor een junior accountmanager in de koel- en klimaattechniek tussen de €2.000 en €2.500 bruto per maand, terwijl een ervaren accountmanager tussen de €3.500 en €5.000 per maand kan verdienen. Dit kan echter hoger liggen bij bijvoorbeeld grote bedrijven. Wij gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

Verschil accountmanager en key accountmanager

Een accountmanager is verantwoordelijk voor het beheren van meerdere klanten en het onderhouden van relaties met deze klanten. Dit kan variëren van het onderhandelen van contracten tot het identificeren van nieuwe verkoopkansen. Een key-accountmanager heeft daarentegen slechts één of enkele klanten onder zijn of haar hoede, maar deze klanten zijn over het algemeen zeer belangrijk voor de omzet en winstgevendheid van de onderneming. Een key-accountmanager is dus meer gericht op het opbouwen en onderhouden van langdurige en waardevolle relaties met deze specifieke klanten. De key-accountmanager is betrokken bij alle aspecten van de klantrelatie en werkt nauw samen met andere afdelingen binnen de organisatie om ervoor te zorgen dat de klant tevreden is en blijft. 

Samenvattend is een key-accountmanager gespecialiseerd in het beheren van grote en belangrijke klanten terwijl een accountmanager zich richt op het beheren van meerdere klanten en het identificeren van nieuwe verkoopkansen.

Stuur een berichtje

Staat jouw favoriete vacature er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants.

"*" indicates required fields